Gyerekek

Gyerekek

2012. október 25., csütörtök

Alvósállat

Maszat Mancinak van egy jó barátja, akihez álmában mindig odabújik, alvás előtt pedig megnyugtatják jól rágcsálható fülei. Ő az ÁlomBARIngató (igen, egy bari). És ha már itt tartok, ejtek néhány szót Manó legújabb alvási szokásairól. 

Mostanság könnyű vele, azt mondhatom. Nem, még nem alszik el magától, de már rázni sem kell a kis popóját. A napközbeni módszerek egyike a cumisüveges ivás - ezáltal minimum 3 deci folyadék el is fogy, és a végére a Manó szépen kidől. A másik verzió a babakocsis, ez megy magától (nem úgy, mint a kocsi, azt mozgatni kell). Este pedig általában belealszik a vacsorájába (szintén cumisüveges megoldás). 

Nem is tudom, hogy említsem-e az éjszakákat. Na, rajta. Szóval. Úgy átlagban 3-ból 1 éjszakát gond nélkül végigalszik, bár mostanában a fogzás miatt ez ritkult, de ez az ismerősökkel összehasonlítva jó aránynak számít. A legújabb szokás, hogy hajnalban (5 - fél 6 körül) felébred, és nem hajlandó a saját ágyába visszafeküdni. Csak a miénkbe. Tudom, ajjaj... Nem szeretnénk odaszoktatni, de G. szerint ez lesz a vége. És ezt gyanítom én is. No de sebaj, még úgyis százszor változni fognak a dolgok alvásilag. Rossz megoldás pedig nincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése